כדי לשבור את הרעש הפרסומי וליצור מודעות איכותיות שיהיו מכוונות לרגש הלקוח, ויביאו תוצאות טובות, תצטרכו להיות יצירתיים מאוד, לקבוע את קהל היעד שאליו יופנה התוכן ולכתוב את התוכן בהתאם לקהל יעד הספציפי שבחרתם
בעולם של היום, צריך לחיות מתחת לסלע כדי לא לדעת או להבין מה היא מדיה חברתית.
היא בכל מקום ובעוצמות גבוהות מאי פעם. לנושאת הדגל, פייסבוק, הצטרפו עוד ערוצים שכל מטרתם היא תקשורת מיידית בין אנשים
(או בין עסקים לאנשים): מלינקדאין ועד אינסטגרם וטיקטוק.
תחשבו כמה פעמים נחשפתם למוצר חדש דרך משפיען, או שנזכרתם שמותג כלשהו קיים רק בזכות פוסט מגניב שלו בפייסבוק.
הנוכחות של מותג ברשתות החברתיות הן תעודת הזהות שלו, הכלי שלו והחשיפה שלו לעולם באופן, הכי מיידי, ולעיתים גם הכי יעיל.
לכן מנהלי מדיה חברתית הם כבר מזמן לא “בונוס” לעסק או מותג – הם חובה של ממש.
מנהל תוכן מחבר את המותג ללקוח
אנחנו לא מדברים על מנהלי PPC, שמעלים את הקמפיינים לפלטפורמות השונות ומקדמים אותו, וגם לא על קופירייטרים שמלווים את המותג באסטרטגיית שיווקית שונה בדרך של שיווק בטלוויזיה, רדיו, שילטי חוצות ופליירים.
אנחנו מדברים כאן על מנהלי תוכן שמנהלים רשתות חברתיות באינטרנט.
הם עוסקים בניהול תוכן דיגיטלי למותג והם האנשים שחושבים, יוצרים ומתכננים את האסטרטגיה של המותג ברשת ובעצם מייצרים שיווק באמצעות תוכן רלוונטי ויוצרים ברנד.
מדובר כאן על העלאת פוסטים/סטוריז/טיקטוקים מקוריים ומעניינים בעקביות שיצרו שיח עם הלקוח תוך פניה מכוונת לרגש, להעלות את מספר העוקבים בפלטפורמות השונות, לעבוד מול משפיעני רשת ובלוגרים, לענות על פניות מלקוחות ולייצר נוכחות חיובית ונרחבת ברשת – שת”פים, פעילות בקהילות, קבוצות ועוד.
מנהלי מדיה חברתית – דרישות התפקיד
אז אילו מיומנויות נדרשות למי שבוחר בניהול מדיה דיגיטלית כמקצוע? תואר אקדמי הוא ממש לא חובה. אבל תעודה מקורס מתאים שמלמד את התפקיד Hands-on – יכולה לעזור מאוד. חשיבה יצירתית, יכולת ביטוי גבוהה בכתב, הבנה של טרנדים ותשוקה אמיתית לעולמות הדיגיטל, יכולים להפוך אתכם מממוצעים, למעולים.
אם יש לכם את המהירות והיצירתיות הדרושות למנהלי מדיה חברתית ואם כל מה שתיארנו למעלה נשמע לכם מתאים, יכול להיות שניהול תוכן בדיגיטל הוא בדיוק המקצוע בשבילכם.